dimecres, 31 de juliol del 2013

Llàgrimes de cendra

Divendres passat, 26 de juliol de 2013, qualque cosa no va anar bé per la zona nord-oest de la illa de Mallorca. Tot apuntava al principi, a la crema de rostolls d’un home major, que es despistà. Ara han donat força a la versió d’un home que decidí fer una barbacoa el diumenge, i que el dilluns, va voler llançar les cendres… Sigui com sigui, el que ha estat, és un desastre…

Llàgrimes de cendra. De Puigpunyent a Capdeià

Durant els dies de crema, de fredat, ràbia i impotència he optat, un cop ja no eren tan presents les flames, per mirar de fotografiar allò que ha estat un poc al meu abast, i així com millor he sabut i pogut.


   





Carretera Andratx - Capdeià_Incendi Serra Tramuntana from mrm0906


Resulta del tot imprescindible retre homenatge a la tasca feta per tots els serveis que han intervingut en l'extinció de l'incendi. Cal no oblidar, tampoc, totes aquelles persones que, anòniment, han posat a l'abast de qui ho ha necessitat, la seva ajuda i tota la seva generositat. Jo només els hi puc fer arribar amb aquestes fotografies:




Val a dir que tot i els anys que duc per Mallorca, la Serra de Tramuntana continua essent un paradís per descobrir, i ben segur que per tornar a redescobrir una i altra vegada. Ara més que mai, és l'hora de llevar-se la mar de cendres dels ulls i, entre tots, posar-mos en marxa per girar aquesta truita que ens han cremat.



Per acabar, l’alegria de la setmana: guaitar a Sa Dragonera. Encara és viva